Uppvärming av lägenheten

Ett flertal medlemmar har upplevt problem med uppvärmningen av sina lägenheter, styrelsen har jobbat aktivt med att försöka lösa problemet och har haft ett flertal möten med Ikano Bostad och Ikano Eftermarknad.

I första hand felanmäler man till Ikano Eftermarknad. Om ni inte fått svar bör ni även ringa och påminna dem. Om ni inte lyckats få svar därefter kan ni mejla info@brfodde.se med information om datum ni kontaktat Eftermarknad, fullständiga namn och telefonnummer, adress och lägenhetsnr.

I dagsläget har vi följande information och återkommer så fort vi hört mer:

1) Vi har nytt system som justerar värme (tillgängligheten) automatiskt

2) Kylan under höst beror på att temperatur skillnaden mellan dag och natt. Dvs det är för kort tid för att systemet ska ge stabil effekt, Ikano och styrelsen kollade detta veckovis direkt i värme-centeralen i fastigheten.

2) Lägenheter som ligger i första och andra våning upplevs kallare än andra, mest pga av kallare golv.

3) Den värmen som används är det som boende betalar för. Notera att luft alltid släpps in i lägenheten (upp till 20 grader) och kan inte stoppas. Detta pga återvinnings systemet som fastigheten har. Under sommaren kan det upplevas som kallare luft pga detta.

4) Socialstyrelsen rekommenderar att temperaturen i en lägenhet bör vara mellan 20 och 23 grader. Temperaturen ska aldrig vara lägre än 18 grader (och inte varmare än 26 grader på sommaren).


Styrelsen håller kontakt med Ikano och utreder vidare så vi kan få all information hur systemet fungerar. Även att alla får en användarmanual till våra egna termostater så boende vet hur allt fungerar. Vi återkommer så fort vi har mer information.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter